ROŽAJE – Službenici Uprave policije su na Graničnom prelazu Dračenovac, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, lišili slobode A.M. (37), državljanina Republike Srbije, koji se potražuje međunarodnom poternicom NCB Interpol Hag zbog sumnje da je u Holandiji počinio krivično delo ubistvo, saopšteno je Uprave policije.

“Međunarodna Interpolova poternica izdata je za A.M. radi obezbeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Holandiji zbog osnovane sumnje da je pre više od 11 godina, 20.06.2008. godine, u gradu Breda lišio života oštećeno lice na način što mu je zadao više uboda nožem”, saopšteno je iz UP.

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju je za A.M. doneo rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

“Sledi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Holandije radi izručenja tog lica ovoj državi. Crnogorska policiija je, na osnovu inostranih međunarodnih poternica, u prvoj polovini 2019. godine na svojoj teritoriji lišila slobode 29 lica koje međunarodno potražuju druge države. Policije inostranih zemalja su, postupajući po međunarodnim poternicama koje je izdao NCB Interpol Podgorica, u prvoj polovini ove godine u inostranstvu lišili slobode 20 lica koje međunarodno potražuje crnogorska policija”, kazali su iz UP.