ZAGREB – Navijači Crvene zvezde su pred meč sa ekipom Jang Bojsa ispred stadiona “Rajko Mitić” postavili tenk. Hrvati su pokušali da im odgovore.

Dinamo igra protiv ekipe Rozenborga, a ispred “Maksimira” “Bed Blu Bojsi” parkirali su traktor.

Hrvatski mediji tvrde da je “tenk iz Vukovara”, pa je ovo pokušaj da se pristalice “modrih” revanširaju navijačima crveno-belih.

Postavljanje tenka iz Vukovara ispred Marakane uoči revanš meča Zvezde i Jang bojsa podigao je veliku prašinu u javnosti. Osim što je podelio publiku u Srbiji, ovaj potez čelnika crveno-belih izazvao je veliku buru i u komšiluku.

Veći deo hrvatske javnosti imao je samo negativne komentare povodom ovog poteza crveno-belih, a danas se na naslovnoj strnani poznatog portala ”24 sata.hr” pojavio intervju sa bivšim vojnikom i Domobranom Josipom Horvatom zvani Mađar.

On je u opširnom intervjuu za ovaj sajt ispričao kako je u je prepoznao tenk koji se sada nalazi ispred Marakane i da je to upravo tenk iz Vukovara, a da su ga Srbi samo prefarbali.

– Prepoznao sam taj tenk. Novo je što su ga samo prebojili, a da se ja pitam, trebali su ostaviti hrvatski grb koji smo mi dali da se naslika na njega.”

Horvat se prisetio i dana kada je upravo ovaj tenk zarobio sa kolegama i taj dar im je bio dovoljan mesecima da odolevaju napadima.

– Dva srpska tenka T-55 došla su do Lušca. Zamenik i ja smo dobili naređenje da očistimo to područje. Bilo je tu pucvnjave, a ja sam na kraju skočio na taj tenk i otvorio ga. Bio sam doslovno naoružan samo nožem. U njemu su bili rezervisti koje su terali da se bore protiv Hrvata i oni su se odmah predali. Na čelu im je bio jedan bradati četnik,” priseća se Horvat.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je tenk samo maketa onog iz Vukovara na šta je Horvat kroz osmes izjavio:

– Ma koga oni lažu!? Nije to nikakva maketa,” zaključio je ”Mađar” koji je u vreme rata bio zapovednik četvrte tenkovske jedinice 204. vukovarske brigade hrvatske vojske.