BEOGRAD – Dugogodišnji trener mladjih selekcija Partizana i Teleoptika Igor Spasić novi je selektor reprezentacije Srbije za igrače do 18 godina, saopšteno je danas.

“Velika čast za mene, zahvalio bih se predsedniku Slaviši Kokezi, direktoru (Vladimiru) Matijaševiću i svim ljudima u Savezu na ukazanom poverenju. Posle toliko godina rada, a izveo sam na put nekoliko generacija, ovo je nekako nagrada za sve. Naravno, posle svega ogroman motiv da sa puno entuzijazma nastavim i na ovom novom poslu”, rekao je Spasić za sajt Saveza.

Na novom poslu Igora Spasića očekuje rad sa selekcijom koja se praktično priprema za naredni ciklus kvalifikacija koje za generaciju 2002. počinju od septembra 2020. godine.

Prve provere za klasu 2002. biće u septembru, dva meča protiv Italije, zatim u novembru, dva duela u Severnoj Makedoniji i decembru, kada će mladji omladinci biti učesnici tradicionalnog turnira u Izraelu.”U fudbalu ne postoji juče već samo danas i sutra, tako da znam šta me očekuje. U pitanju je osetljivo godište, pripremno, vrlo specifična faza za igrače tog godišta. Baza postoji, jedan filter je ranije odradjen, a na meni je da zajedno sa saradnicima, kroz rad i utakmice koje nas očekuju, dodjemo do selekcije spremne da se takmiči na nivou koji bi sve nas učinio zadovoljnim”, rekao je selektor mladje omladinske reprezentacije Srbije.

Beta