PRIŠTINA, GRAČANICA – Ministar za zajednice i povratak u ostavci, Dalibor Jevtić svim vernicima islamske veroispovesti čestitao je praznik Kurban bajram uz želju da im praznični dani donesu mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i razumevanje, jer veliki praznici upravo podsećaju na istinske vrednosti.

“U ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime, srdačno vam čestitam Kurban bajram. Svima nama koji živimo na Kosovu, jedni pored drugih i jedni sa drugima, mora biti i jeste cilj da očuvamo naše zajedništvo, prijateljstvo i razumevanje. Neka toplina praznika bude nadahnuće za bolji život na ovim prostorima. Zato učimo jedni od drugih i jedni druge da bi nam sve što činimo bilo dobro i da bi nam život u miru i blagostanju bio zajednički cilj”, naveo je Jevtić, navodi se u saopštenju.

Neka ovaj i svi budući praznici budu praznici sreće i blagostanja među ljudima, stoji u čestitki Jevtića.

I predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je islamskim vernicima Kurban Bajram uz želju da praznik provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

“U vremenima velikih iskušenja i nesebičnog ulaganja da svim zajednicama obezbedimo bolje uslove života opština Gračanica nastoji da neguje međuljudske i međunacionalne odnose kako bi našu Opštinu učinili kvalitetnijim mestom za život”, naveo je Popović.

On je istakao i da je više nego ikada potrebna sloga i zajedniči rad na očuvanju mira, razumevanja, solidarnosti i međusobnog pomaganja.

“Čuvajmo svoju tradiciju i običaje, a poštujmo tuđe”, poručio je predsednik Popović, saopštila je opština Gračanica.