VAŠINGTON – Majkl Karpenter, bivši savetnik nekadašnjeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, inače aktuelnog kandidata Demokratske stranke za predsedničku nominaciju, ocenio je da je najava šefa srpske diplomatije Ivica Dačić da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se meša u američku unutrašnju politiku.

“Srpski ministar spoljnih poslova planira da se meša u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020.”, naveo je Karpenter na svom Tviter nalogu i podelio Dačićevu izjavu.

Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je reč o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, po rečima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dve najveće partije u SAD.

Dačić je juče za “Srpski telegraf” izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

“Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji”, naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

Tanjug