SARAJEVO – Reis ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je vodio molitvu borcima poginulim na Igmanu i poručio da i danas, “nakon agresije, genocida, nasrtaji na BiH ne jenjavaju i ukazao na pokušaje dehumanizacije bosanskih muslimana, koju vode politike suseda, izmišljajući laži o našem čistom islamu”, javlja Anadolija.

U isto vreme, kako je rekao, “oni se naoružavaju, spremni da započeto nastave, kao da im zla nije malo. Odlikuju ratne zločince i veličaju zločinačke ideologije, uzdižu ih i ponose se njima. Naš najveći greh, u njihovim očima, uvek je bio taj što volimo svoju zemlju i svou veru i što nikada nismo bili spremni od te ljubavi odustati”, rekao je Kavazović na Igmanu.

Obaveza je, kako je rekao, svakog savesnog i časnog čoveka ukazati na zlo koje nam se čini u Bosni i Hercegovini.

“I neka niko ne misli da ćemo lako sa zlom, koje nam se sprema, i neka ne govori da ga se ono ne tiče. Jer, voda će napuniti krčag i kada kapa kap po kap, kao što će se i čovek napuniti zlom, ako se ono u njemu nakuplja malo-pomalo. Oni koji o drugima šire laži i od njih ne odustaju, jednoga dana će počiniti zlo, ako im se ne suprostavimo”, naglasio je Kavazović.

Prema njegovim rečima, tovariti na leđa krivicu bosanskim muslimanima i okrivljivati zbog svetskog problema izbeglica, samo zato što su te izbeglice dobrim delom muslimani, nečasna je rabota i jasna zla namera.

On je poručio da je u jedinstvu “spas, a u podelama propast”, prenosi portal Vijesti.ba.

Molitva je održana povodom obeležavanja manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2019”.

FoNet