BJELOVAR – U kući 81-godišnjeg muškarca u Bjelovaru policija je pronašla ogroman arsenal oružja, uključujući raketni bacač – zolju, 10 pištolja, 20-tak pušaka i oko 9.000 metaka, saopštila je danas Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

Muškarca je zbog uznemiravanja i nametljivog ponašanja tokom prošle nedelje prijavila 40-godišnja komšinica, koju je godinu dana pozivao telefonom, a 7. avgusta ove godine zatekla ga je kako pokušava nasilno da uđe u njenu kuću, prenosi Hina.

Kako se navodi, kada je policija upozorila muškarca da preda ilegalno oružje ukoliko ga poseduje, on je predao pet mobilnih telefona sa SIM karticama, ali ne i oružje.

“Budući da je 40-godišnja žena u prijavi navela kako ima saznanja da 81-godišnjak poseduje vatreno oružje, počeli smo s pretragom kuće i ostalih prostorija koje koristi”, izjavio je načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakub Bukvić.

Kako je rekao nakon duže pretrage, policija je došla i do skrivenih prostorija koje muškarac nije želeo da otvori, zbog čega je policija morala uz pomoć bravara da uđe i u toj sobi pronađeni su ručni bacač raketa M-80 “Zolja”, 15 ručnih bombi, 10 pištolja, dvadesetak pušaka i automatskih pušaka i oko 9.000 metaka.

Prilikom pretrage, muškarcu je pozlilo zbog čega je hospitalizovan, ali protiv njega su podnete krivične prijave zbog nametljivog ponašanja, narušavanja nepovredivosti tuđeg doma i nezakonitog držanja oružja.

Tanjug