LONDON – Uoči sastanka sa britanskim poslanicima, s kojima bi trebalo da razgovara o taktici za izbegavanje Bregzita bez sporazuma, lider opozicione Laburističke partije Džeremi Korbin poručio je da će uraditi sve što je potrebno kako bi sprečio da Velika Britanija napusti EU bez sporazuma.

Korbin je upozorio da bi izlazak iz EU bez sporazuma ostavio Britaniju “na milost i nemilost predsednika Donalda Trampa i američkih korporacija”.

“Borba za zaustavljanje Bregzita bez sporazuma nije borba između oniih koji žele da napuste EU i oni koji žele da (Britanija) ostane članica (EU)”, naveo je Korbin u tekstu za Indipendent. 

On je dodao da se vodi bitka većine protiv manjine, koja nelegalno koristi ishod referenduma kako bi oni na vrhu bilo još bogatiji i moćniji. 

Zato će, naglasio je, Laburistička partija učiniti sve što je potrebno kako bi zaustavila Bregzit bez sporazuma, preneo je Rojters. 

Korbin se danas sastaje sa liderima opozicionih partija kako bi s njima razgovarao o načinima da se izbegne Bregzit bez sporazuma.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here