BEOGRAD – Prva liga Srbije počinje ovog vikenda utakmicom Metalac – Zemun u petak od 20.00, pod svetlima reflektora u Gornjem Milanovcu.

Ekipe koje su ispale iz Superlige, Zemun, Bačka i Dinamo iz Vranja, istakle su ambicije za ekspresan povratak u elitu, a najozbiljniji konkurenti trebalo bi da im budu Metalac, kragujevački Radnički, Zlatibor iz Čajetine…

Teleoptik, filijala Partizana, ispao je u Srpsku ligu, ali ćemo u drugom po jačini rangu takmičenja u zemlji gledati Grafičar, Zvezdinu filijalu, i klub u čijim redovima stasavaju mlade nade crveno-belih. Osim Grafosa, u PLS su ušli i nekadašnji superligaš Smederevo, pirotski Radnički i Kabel iz Novog Sada. A naknadno, zbog istupanja Bežanije i čačanskog Borca, prvoligaškom karavanu priključeni su Kolubara iz Lazarevca i Novi Pazar.

Mnogo, dakle, promena, kako u samoj ligi, tako i u igračkim kadrovima, pa je i mnogo nepoznanica, i biće potrebno nekoliko kola da vidimo ko su najozbiljniji kandidati za vrh tabele.

Od poznatijih imena vredi izdvojiti desetak igrača, koji će u narednoj sezoni da krstare drugoligaškim drumovima. Kolubara ima trio Dejan Đenić, Milan Ćulum i Dragan Čadikovski, Žarkovo Aleksandra Kirovskog i Miloša Karišika, dok Sinđelić može da se pohvali poznatom navalom koju predvode Borko Veselinović i Vanja Vučićević. Miloš Stojanović je prvi napadač Zlatibora, a Ivica Jovanović Trajala. Za kraj, tandem iskusnih vezista Miloš Krstić i Miloš Pavlović gospodariće terenom u dresu Zemuna.

Kao i prošle sezone, posle 30 kola, igraće se plej-of i plej-aut, s tim što sada neće biti podele bodova, a na kraju, posle doigravanja, dva tima idu direktno u Superligu, dok će treći u četvrti u baraž sa 13. i 14. iz elitnog ranga.