BEOGRAD – Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas na svom terenu u velikom derbiju Čelsi sa 4:0, u utakmici prvog kola Premijer lige.

Dvostruki strelac na Old Trafordu bio je Markus Rašford, u 18. minutu iz penala i 67. minutu, a golove su postigli još Antoni Marsijal u 65. i Danijel Džejms u 81. minutu.

Čelsi je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, Tami Ejbraham i Ederson su pogodili stativu odnosno prečku, odličnu šansu imao je i Ros Barkli ali je Junajted postigao gol. U 17. minutu dosudjen je penal za domaće, posle starta Kurta Zume na Rašfrodu. Rašford je bio precizan i doveo svoj tim u vodjstvo.

Junajted je dominirao u drugom delu igre, a drugi gol postignut je u 65. minutu, kada je Marsijal pogodio mrežu iz peterca, na dobro dodavanje Antonija Pereire. Minut kasnije tri gola prednosti doneo je Rašford, koji se našao sam ispred golmana posle asistencije Pola Pogbe.

Konačan rezultat postavio je debitant u dresu Junajteda Danijel Džejms. Posle brzog kontranapada Pogba je dodao do Džejmsa po desnoj strani, on je oklevao ali je ipak šutnuo, lopta je zakačila jednog igrača Čelsija i ušla u mrežu.

Gostujući igrači nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Junajteda do kraja, pa je njihov trener Frenk Lampard ubedljivim porazom debitovao u Premijer ligi.

Ranije danas Arsenal je kao gost pobedio Njukasl sa 1:0, a Lester i Vulverhempton odigrali su 0:0.

Beta