BEOGRAD – Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Brajton sa 4:0, dok su Čelsi i Šefild junajted igrali nerešeno 2:2 u utakmicama četvrtog kola engleske Premijer lige.

Aktuelni šampion bez većih problema na svom terenu nadigrao je Brajton. Vodeći gol za Siti postigao je Kevin De Brujne već u drugom minutu na asistenciju Davida Silve.

Na sledeći gol čekalo se 40 minuta, a ovaj put De Brujne je uposlio Aguera za 2:0, da bi Argentinac u 55. povisio na 3:0.

Konačan rezultat na stadionu Etihad postavio je Bernardo Silva u 79. minutu i to pošto je proveo svega 17 sekundi na terenu, pošto je prethodno ušao umesto De Brujnea.

Siti je ovom pobedom, makar do večeras, “izbio” na prvo mesto Premijer lige sa 10 bodova, dok je Brajton 16. sa četiri.

Čelsi je pred svojim navijačima imao dva gola prednosti protiv Šefild junajteda, ali je rival ipak u finišu susreta uspeo da dodje do izjednačenja i velikog boda.

Golove za Čelsi postigao je Tami Ejbraham u 19. i 43. minutu, da bi Šefild preko Kaluma Robinsona u 46. smanjio zaostatak, a konačnih 2:2 postavio je Kurt Zuma autogolom u 89.

Lester je pred svojim navijačima sa 3:1 pobedio Bornmut, dok je Kristal Palas sa 1:0 slavio protiv Aston Vile, a Vest Hem sa 2:0 bio je bolji od Noriča. Njukasl i Votford igrali su nerešeno 1:1

Beta