Naslovna srbija Jagodina Marković: Srbi sa KiM treba da slušaju Beograd i Srpsku listu

Marković: Srbi sa KiM treba da slušaju Beograd i Srpsku listu

JAGODINA – Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković ocenio je da “Srbi sa Kosova i Metohije treba da slušaju šta im kaže zvanični Beograd” i da bi sve srpske partije osim Srpske liste koje bi se eventualno pojavile na narednim vanrednim parlamentarnim izborima u pokrajini bile “protivne interesima srpskog naroda i države Srbije“.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je, odgovarajući na pitanja građana Srbije u Kancelariji Jedinstvene Srbije u Paraliji, ocenio da sadašnja opozicija u Srbiji nije ništa dok je bila na vlasti učinila za Kosovo i Metohiju.

“Zvanični Beograd, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nikada neće da napuste Srbe sa Kosova i Metohije. Videli ste koliko je teško i Vučiću i Dačiću da svakodnevno lobiraju i bore se za srpske interese kada je u pitanju Kosovo i Metohija”, rekao je Marković.

On je podsetio da je 15 država povuklo ili najavilo povlačenje priznanja jednostrano proglašene takozvane nezavisnosti Kosova i da Priština više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji gde se odlučuje o Kosovu i Metohiji, kao što su UNESKO i INTERPOL.

“Srbima na Kosovu i Metohiji poručujem: ”držite se Beograda, Vučića, Dačića i Srpske liste, sve drugo je protiv vas””, istakao je Dragan Marković u Kancelariji Jedinstvene Srbije u Paraliji, gde je razgovarao sa turistima iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore o aktuelnim temama.

Tanjug

Exit mobile version