Naslovna Vesti Marton: Dijalog je dobar, ali razgovorima vlasti i opozicije mesto je u...

Marton: Dijalog je dobar, ali razgovorima vlasti i opozicije mesto je u institucijama

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je da je dijalog vlasti i opozicije na Fakutetu političkih nauka u Beogradu koristan, ali je dodao da sve dalje razgovore treba premestiti u institucije, “gde im je mesto”.

“Naš stav o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije je jasan: smatramo da je on koristan, ali da je samo prvi korak, te da sve dalje razgovore treba premestiti u institucije, gde im je mesto. LSV će nastaviti da dolazi na sastanke jer verujemo da je dobro što neko pokušava da pomiri strane, kojih nema samo dve nego više u Srbiji”, rekao je Marton.

Govoreći o donošenju odluke o učešću na izborima, Marton je kazao da svako ima legitimno pravo da tu odluku donese za sebe.

“Savez za Srbiju ima svoje legitimno pravo da donese odluku o bojkotu, ali to njihovo pravo ne sme zadirati u pravo nekoga drugog. Nisam u potpunosti siguran da će oni, kao ni drugi koji sada zagovaraju bojkot, zapravo bojkotovati izbore”, rekao je Marton za portal Talas, a prenosi Biro za odnose s javnošću LSV-a.

Dodao je da je LSV samostalni politički subjekt koji ima svoje interese, a to je pre svega zaštita prava gradjana i gradjanki Vojvodine, ali i decentralizacija Srbije.

“To se bez učešća u političkom životu i institucijama ne može ostvariti”, rekao je Marton i dodao da poziva “sve druge da se ne vode interesima pojedinaca koji trenutno nisu u parlamentima, a pozivaju na vaninsitucionalnu borbu”.

Beta

Exit mobile version