NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Slavko Matić rekao je danas, uoči gostovanja OFK Žarkovu u trećem kolu Prve lige Srbije, da poštuje domaćina, ali da najviše veruje svojoj ekipi.

“Utakmice se smenjuju kao na traci. Moramo da gledamo korak unazad, ali i dva koraka unapred, iako je prvi naredni meč uvek najbitniji. Ne volim da govorim o protivnicima, ali maksimalno respektujem Žarkovo. Ipak, najviše verujem u to što mi radimo. Idemo u Beograd sa željom da uzmemo neki bod”, rekao je Matić na konferenciji za novinare.

Meč u Žarkovu na programu je sutra od 17.30, a Matić je najavio i nekoliko promena u timu.

“Moramo da osvežimo ekipu, prinuđeni smo. Već sam doneo neke odluke, ali ne bih sad o tome. Počeli smo sezonu ranije od planiranog, pa se uigravamo kroz utakmice”, naveo je Matić.

Posle dva kola, Novi Pazar je trećeplasirani na tabeli i ima četiri boda, dok je bod manje osvojilo OFK Žarkovo na petoj poziciji.

“U mesec dana imamo sedam ili osam utakmica. Teško je, ali borimo se. Sledi ‘vruće’ gostovanje, ali očekujem povoljan rezultat. Pozdravio bih navijače i poručio im da budu strpljivi. Kasno smo se okupili, ali bićemo bolji iz kola u kolo”, kazao je napadač Pazaraca Dženan Plojović.

Novi Pazar je u prva dva kola najpre odigrao 1:1 sa Sinđelićem u Beogradu, a do boda je stigao pogotkom Anesa Hota, da bi zatim pred oko 3.000 gledalaca na domaćem terenu slavio protiv Zlatibora sa 2:0, golovima Irfana Vusljanina iz jedanaestreca i Matije Miketića.

“Najbitnije je da ekipa igra dobro, a tim izdvoji i pojednica. Golovi će doći, bitno je da dobro radimo. Mislim da nam predstoji uspešna sezona”, zaključio je Plojović.

Novopazarci su u međuvremenu, posle angažovanja ofanzivnog Nigerijca Mozesa Džona, doveli krilnog napadača iz Crne Gore Ivana Pejakovića (26), koji je stigao iz Lovćena, a prethodno je igrao za Rudar iz Pljevalja, Kom, podgoričku Budućnost i Petrovac.

Novi igrač pazarskog prvoligaša je i štoper, a po potrebi i defanzivni vezista Milan Milanović (24) iz Zlatibora, sa ranijim stažom u Javoru, užičkoj Slobodi i mlađim selekcijama Crvene zvezde.

Kao pozajmljen igrač tokom narednih šest meseci, u Novi Pazar se iz superligaša Radnika vratio Sead Islamović (19).


rtvnp.rs