BEOGRAD – Fudbaler Šalkea Matija Nastasić vratiće se, poput Luke Milivojevića, u reprezentaciju Srbije za septembarske kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

“Bila je to jedna lepa i otvorena priča, dvosmerna. Jako fin razgovor, barem sam ga ja tako doživeo, a verujem i Matija”, rekao je selektor Ljubiša Tumbaković za sajt Saveza.

Nastasić u prethodnom periodu nije bio u nacionalnom timu zbog sukoba sa bivšim selektorom Mladenom Krstajićem.

Novi selektor Tumbaković, kao i sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević, bili su u Nemačkoj gde su razgovarali s njim.

“Ono što je bio prioritet kada sam došao, jeste da razgovaram sa svim igračima, tako da sada zatvaram priču sa Nemačkom. Ostala je još jedna mala grupa igrača da se pokrije i to ćemo obaviti u narednih nekoliko dana”, kazao je Tumbaković.

Oni su gledali utakmicu Borusija Menhengladbah – Šalke, a sledeći dan Ajntraht – Hofenhajm, kada su se videli sa Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem.

“Naravno, i tu je bilo prisutno dvosmerno razumevanje vezano za naš rad i neke zahteve koje sam ja izneo. Utisak je da su iza nas dva veoma uspešna dana i mislim da sve ide nekim svojim pozitivnim tokom”, kazao je Tumbaković.

Matijašević je rekao da su predstavnici Saveza ponovo imali prilike da uživaju u partijama srpskih reprezentativaca.

“Vidim da su puni entuzijazma i da jedva čekaju nova iskušenja u reprezentativnom dresu. Sada je sve na selektoru, ali mi je drago što su svi igrači na raspolaganju i što vidim kod njih želju da odvedu Srbiju na Evropsko prvenstvo”, rekao je Matijašević.

Istakao je da ga posebno raduje činjenica da su Nastasić, Kostić i Gaćinović neprikosnoveni članovi postava u svojim klubovima i da su sva trojica u odličnoj formi.

Beta