BEOGRAD – Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas svim zaposlenima u gradjevinarstvu Dan gradjevinara Srbije, 8. avgust, i poručila da je ta grana postala vodeća snaga srpske privrede.”Dragi inženjeri i radnici, hvala vam na svemu što smo zajedno do sada uradili, a to je da je izmedju ostalog izgradjeno oko 300 kilometara autoputeva, obnovljeno oko 500 kilometara pruga, da imamo više od 40.000 aktivnih gradilišta širom Srbije i da je gradjevinarstvo ponovo nosilac privrednog rasta”, rekla je Mihajlović, a navodi u saopštenju tog ministarstva.

Ona je istakla da u ovoj i narednoj godini počinje izgradnja pet novih autoputeva, kao i da se nastavlja ulaganje u železnicu, vazdušni i vodni saobraćaj, kao i u stanogradnju.

“Završili smo Koridor deset i povezali Srbiju od severa do juga, a pred nama je novi investicioni ciklus. Ukupna vrednost infrastrukturnih projekata u Srbiji iznosi više od 14 milijardi evra”, navela je Mihajlović.

Ona je dodala da raste i broj zaposlenih u gradjevinarstvu, odnosno da je povećan sa 96.292 na kraju 2018. godine na 103.842 u drugom kvartalu 2019.

Beta