BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da duel sa Napretkom dolazi u teškom trenutku posle velike potrošnje u meču sa Malatijom, ali da to ne može da bude opravdanje.

“Utakmica sa Napretkom dolazi u veoma teškom trenutku posle velike potrošnje u susretu sa Malatijom, ali na to se navikavamo i ne možemo koristiti kao opravdanje. Liga nam je ako ne i bitnija od onoga šta radimo u Evropi i moramo da budemo maksimalno ozbiljni kada je u pitanju domaće takmičenje. Napredak je tradicionalno jako, jako nezgodan po nas i mnogo muke nam je zadavao u prethodnom periodu. Imaćemo veoma velikih problema ako ovu utakmicu ne budemo shvatili maksimalno ozbiljno”, rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra od 19.00 gostovati Napretku u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Milošević neće računati na povredjenog Bojana Ostojića, odmaraće Aleksandra Šćekića, dok su svi ostali u kombinaciji za tim.

Napredak ima tri poraza na početku sezone, a u odnosu na prošlu je znatno promenio tim.

“Sve te stvari mogu da nas zavaraju. Mnogo toga se promenilo, ali to što je Napredak izgubio tri utakmice na početku, ne mora mnogo da znači. Sticaj okolnosti je da su izgubili te tri utakmice, po igri su zaslužili više. A, to je za nas otežavajuća, ne olakšavajuća okolnost”, kazao je Milošević.

Trener crno-belih je istakao da njegova ekipa ne sme da se opusti ni u jednom trenutku.

“Apsolutno ne smemo da se opuštamo. Fudbal je danas takav da ako u bilo kom momentu pomislite da će biti lako, to će vam se obiti o glavu. Protiv Malatije smo 90 minuta igrali perfektno, u ovom momentu, i da smo u 10 sekundi pali sa koncentracijom i odmah smo primili gol, napraavili smo tri greške u nizu. Izrazitih favorita i loših ekipa nema, ni u Evropi, ni kod nas. Ako nemate ozbiljan pristup, sigurno ćete imati problem”, rekao je Milošević.

Nezaobilazna tema u razgovoru sa novinarima bio je japanski fudbaler Takuma Asano.

“Asano je, kao što znate Japanac, i to mnogo govori o njegovom profilu ličnosti i profesionalizmu. Bilo koji naš igrač koji nije igrao dva-tri meseca, ne bi bio stanju da igra 45 minuta, bar ne na ovom nivou. Biće mu potrebno vreme da promeni takmičarski ritam, ne smemo brzo da ga preforsiramo. Sigurno ćemo ga koristiti, videćemo u kojoj meri”, naveo je trener Partizana.

utamkmica sa Napretkom će se igrati tri dana posle duela sa Malatijom i pobede sa 3:1, a Milošević je rekao da zbog toga ekipi uopšte nije teško.

“Meni, a ne bi trebalo ni igračima. Bilo bi teško i muka da je bilo 1:3. Ko nema želju da ponovo izadje sutra na teren i igra, onda smo u ozbiljnom problemu”, rekao je Savo Milošević.

On je naveo da su navijači Partizana veoma zahtevni i da će pratiti ekipu u zavisnosti od rezultata.

“Partizanovi navijači su jako zahtevni i pratiće ekipu u zavisnosti od toga kako idu rezultati. Prošlu sezonu smo završili relativno uspešno, pa je to doprlo do njih. Ovu smo počeli stidljivo dobro sa rezultatima, pa su oni počeli malo da se zanimaju. Prošli smo Velšane pa su rekli da nije loše toliko. Dobili smo Mačvu… To je nešto što nije novo, Partizanova publika traži od ekipe da vide neke stvari da bi dobila podršku. Ova, ne volim reč euforija, ali zanimanje publike za ono što radimo je razumljivo i shvatljivo i ići će do te mere dok budemo igrali dobro ili poboljšavali se i to je na kraju krajeva i pošteno”, rekao je Milošević.

Utakmica sa Napretkom u srpskom prvenstvu igraće se u nedelju u Kruševcu, a potom u četvrtak sledi revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Malatije u Turskoj.

Beta