BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da TSC nije slučajno u vrhu tabele Super lige Srbije, da njegova ekipa mora da bude oprezna, ali je i istakao da ga ne zanima što je u reč o teškom protivniku.

“Baš me briga što je težak protivnik. Tu priču smo završili posle Kruševca. Za mene je liga bitnija od Lige Evropa, to sam rekao i igračima. Da, za klub znači puno, ali ako pričamo takmičarski, liga je bitnija od Lige Evrope. Time sam sve rekao”, rekao je Milošević na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana su u četvrtak izborili plasman u grupnu fazu Lige Evropa, juče su saznali protivnike, a sutra dočekuju TSC u sedmom kolu domaćeg šampionata.

TSC je trenutno drugi na tabeli sa 16 bodova, koliko ima i Vojvodina, dok je Partizan šesti sa 10, ali iz dva meča manje.

“Upravo zbog rezultata koje ima ta ekipa moramo da budemo posebno obazrivi i da imamo maksimalno ozbiljan pristup. Imaćemo protivnika koji nema šta da izgubi, koji je pokazao da može da igra sa svima. Skor koji imaju slučajan. Ne može da bude. Jedna utakmica može da bude slučajnost, ali šest nikako. To je samo poziv na dodatni oprez”, rekao je Milošević.

“Uz svo poštoanje, TSC nije bolja ekipa od Moldea, od Malatije… Sve zavisi od nas, od našeg pristupa utakmici. Ako damo maksimum, mislim da neće biti problema”, dodao je on.

Prelazni rok se završava u ponoć, pa je novinare zanimalo ima li novosti po tom pitanju.

Trener Partizana, medjutim, nije želeo da govori o tome šta se dešava sa transferom Strahinje Pavlovića, takodje je naveo da se nada da će crno-beli dovesti još nekog igrača, kao i da odlazaka iz kluba ne bi trebalo da bude.

Milošević je tokom prošle sezone izjavljivao da razume zašto navijači u većem broju ne dolaze na stadion. On je tada govorio da će ih rezultati sami pozvati, a danas je naveo: “Evo, zovemo ih mesec dana”.

Upitan da li može lepša pozivnica navijačima od Lige Evropa, Milošević je rakao: “Može, Liga šampiona”.

“U ovom momentu je ovo najbolje što smo mogli da uradimo i to smo uradili. Nadam se da će to ljudi prepoznati”, rekao je trener Partizana.

Utakmica Partizan – TSC se igra sutra od 20.00, a ulaz je slobodan.

Beta