Novi Pazar – Bokser treba da bude dobar čovek, staro je verovanje. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Nino Biševac, bio je prvak Srbije u poluteškoj kategorijii dobar je čovek, veoma. Ali, on bi to bio ida nije boksovao.

U Novom Pazaru se oduvek voleo boks i nekoliko njegovih prijatelja ušli su u boksersku školu, kojom je rukovodio Rahim Beganović. Jednog dana, posle dužeg ubeđivanja, pošao je sa družinom samo da to vidi, a video je kako u sali Tehničke škole ne mogu da se zatvore vrata zato što je bila prepuna dečaka koji su želeli da uče boks. Kasnije, svi oni što su ga nagovarali da sa njima tamo ode, otišli su, a on je oatao.

Nihat Biševac, u tim vremenima, bio je merna jedinica za mladića primernog u svakom pogledu. Pitome naravi, visok, a nikada i glomazan. Tiho je govorio, tiho i odmereno koračao, blag osmeh i naročito blag i dobroćudan pogled.

Mlad sportista treba da bude pametan, izdržljiv, hrabar i plemenit pre svega. Nihat Biševac je sve to, baš sve.

U Prištinu je otišao da studira ekonomiju. Tamo mu se brzo javila želja za boksom i otišao je u BK Prištinu kod čuvenog Ljaha Nimanija.

Mnogo godina kasnije, Biševca u Pazaru biraju za predsednika Sportskog saveza, i to je njegov ulazak u politiku. Sada je gradonačelnik velikog grada, multietničkog, u stalnoj ekspanziji.

Sednice gradske skupštine često su teške, političke partije često u klinču. Nihat Biševac kaže da i u politici, kao u boksu, treba biti razuman i otvoren. Saradnja sa svim partijama, sa nevladinim organizacijama, sa svima. Svakoga treba pogledati u oči.

Novi Pazar je grad sporta. U njega se dosta ulaže, pazarski sportisti to zaslužuju. Infrastruktura je među lepšima u Srbiji. Dva moderna stadiona, atletski i fudbalski, tereni u Šutenovcu i Novopazarskoj Banji, dve sportske dvorane… Na to je Biševac posebno ponosan.

Sportski žurnal/indeksonline