NOVI PAZAR – Sportsko rekreacioni centar u Novom Pazaru je ovih dana veliko gradilište. Uređuju se sportski tereni, sređuju dečja igrališta, pešačke i staze za trening, sređuje zelenilo, uređuju travnjaci. Nekako spontano došlo se na ideju da se na novom terenu sa veštačkom travom koji je već skoro završen organizuje mini turnir u malom fudbalu.

Spontano kao i što je pokrenuta inicijativa formirane su i ekipe koje će učestvovati na ovom, prvom po redu ovakvom turniru, koji će, verujemo prerasti u nešto mnogo više.

Spontano i po srcu došlo se i do imena turnira kojega ove godine prijatelji i poštovaoci svega onoga što je uradio, u sportu i fudbalu posebno, nazvaše i posvetiše Senku Ljajiću.

Borba za medijski prostor i rivalstvo medju ekipama je počelo praktično onog trenutka kada su ekipe i formirane. Još pre sedam dana ekipe su počele sa okupljanjem i trenizima kako bi što spremnije dočekale početak turnira. Uz te aktivnosti aktuelan je i skauting.

Na turniru „Senad Ljajić“ u ovom njegovom prvom i ovogodišnjem revijalnom izdanju učestvovaće 4 ekipe: FK ORA, , FK Opštinar ,FK Merhamet City i FK En Bi Dži Čaršijski. Danas je u prisustvu predstavnika svih ekipa i Organizaciong odbora turnira obavljeno žrebanje a parovi polufanala turnira su: FK ORA – FK Merhamet City i FK Opštinar – FK En bi dži Čaršijski.

Iz tabora FK En bi dži najavljuju spektakl za gledalište a Bebica Župljanin predstavnik ove ekipe najavio je i neke interesantne nagrade za gledaoce. Iz tabora FK ORA su spremni da se uhvate u koštac u prvom polufinalnom duelu sa ekipom Merhamet City.

Opet iz Tabora njihovih protivnika poručuju da na terenu neće biti mesta merhametu i da će meč obilovati dobrim akcijama i golovima. Da će Merhameta ipak biti govori činjenica da će turnir imati humanitarni karakter i da će sa njega poteći inicijative za mnoge humanitarne akcije.

Ekipe će u svom sastavu imati i veliki broj ličnosti iz kulturnog i javnog života Novog Pazara što ga čini dodatno zanimljivim. Turnir se igra u subotu 24. Avgusta sa početkom u 19,30h na terenu sa veštačkom travom sportsko rekreacionog centra u Novom Pazaru. Za najbolje su obezbeđene diplome i pehari.


Fehim Karišik i Senko Župljanin