NOVI PAZAR – Rijaset Islamske zajednice Srbije (IZS), Mešihat IZ-e Sandžaka objavio je izveštaj o prikupljenim kurbanima, raspodeli kurbanskog mesa i prihvatanju kurbanskih kožica.

Ovim je po prvi put da jedna islamska zajednica na ovim prostorima javno predoči podatke o rezultatima kurbanske akcije.

“Ovog Kurban bajrama prikupili smo 1806 kurbana. Od toga je podeljeno 7.224 paketa. Kurbansko meso je podeljeno institucijama koje imaju potrebe za mesom i porodicama koje su ugrožene kao i svim medresama. Organizovan je prihvatni centar za meso kod Stambol džamije koje su gradjani donosili, a Islamska zajednica raspoređivala i podelila preko 350 kurbana, čime je zajednica bila na usluzi građanima koji nisu znali gđe da stave meso koje im je bilo višak”, navedeno je uz ilustrovani izvještaj na zvaničnom sajtu Mršihata IZ-e Sandžaka.

Ističe se i da je organizovan je prihvatni centar za kožice od kurbana, kako od krupnih grla, tako i od malih grla i time je zajednica bila na usluzi celom regionu kao jedino mesto za odlaganje kožica koje su propisno šerijatu i zakonima R. Srbije odlagani.

Iz Mešhata IZ-e Sandžaka je upućena zahvalnost građanima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj velikoj akciji, bilo uplatama, bilo mesom ili savesnim delovanjem i odlaganjem kožica i na taj način nisu naštetili zajednici.

Cena kurbana kod Mešihata IZ-e Sandžaka iznosila je 140 eura.