NOVI PAZAR – U toku je sređivanje tri pristupna puta školama u Lukarima , Bagrima i Selakovcu, koji će biti završeni pre početka školske godine. Ocenjujući ovu građevinsku sezonu, kao jednu od najintezivnijih, gradonačelnik Novog Pazara je sa saradnicima obišao gradilišta, te izrazio zadovoljstvo što će đaci od prvog septembra do škola dolaziti asfaltom.

Đaci tri škole u Novom Pazaru će umesto makadamskim putevima, ovu školsku godinu dočekati sa boljim uslovima. Putevi do škola u Selakovcu, Lukarima i Bagrima će pre 1.septembra biti asfaltirani. Kako bi pristup školskom objektu bio što funkcionalniji meštanin Selakovca Džemail Nicević dao je deo svog imanja.

Školu u Selakovcu pohađa preko 1000 đaka koji će od prvog septembra imati sređen pristupni put.Gradonačelnik Nihat Biševac, koji je sa saradnicima obišao radove kaže da su putevi prema školama bili prioritetni da se srede, kako bi đacima bio omogućeni bolji uslovi.

“Ove ulice prema školama su prioritet I one će biti završene pre početka školske godine, to su putevi u Selakovcu prema školi “Avdo Međedović”, putevi prema školi u Lukarima i Bagrima. Drago mi je što će đaci dočekati novu školsku godinu sa asfaltiranim putevima”, rekao je Biševac.

Asfaltu se raduju i meštani, koji žive u blizini škole u Bagrima, gde su radovi na pripremi počeli.

Kada se radovi završe u planu je da se putevi osvetle, obeleže pešački prelazi, ali I obnovi saobraćajna siganalizacija kako bi đaci na putu do škole bili što bezbedniji. Sredstva za izvođenje ovih radova izdvojena su iz gradskog budžeta.