NOVI PAZAR – Novi Pazar će 31. avgusta biti domaćin bokserske revije, a glavna od devet borbi je duel u 12 rundi izmedju internacionalnog IBF šampiona u superpero kategoriji Šerifa Gurdijeljca i Bruna Tarima Vifuavivilija iz Tanzanije.

“Publika ima mnogo razloga da dodje u velikom broju. Starijeg Gurdijeljca, koji se sprema u Nemačkoj, očekuje izazov karijere, a u ringu će biti i njegov talentovani brat Ersan, Saida Bukvić, Ajla Lukač i Džemil Ćosović. Očekujem najkvalitetniju reviju na ovim prostorima”, rekao je ispred organizatora na današnjoj konferenciji za novinare Adnan Bihorac.

Posle tri pobede, Saida Bukvić će protiv Jasmine Nadj pokušati da upiše novi trijumf u bantam kategoriji.

“Biće teško jer je protivnica iskusna. Imala je več mečeve u osam i deset rundi, a ja prvi put radim borbu u osam rundi. Dobro sam trenirala i očekujem pobedu. Naravno, biće mnogo lakše pružiti maksimum uz pomoć s tribina”, navela je Bukvić.

Od novopazarskih boraca, na reviji će nastupiti i Ajla Lukač, čija je protivnica u pero kategoriji Jovana Milovanović, te Džemil Ćosović, kojeg u supervelteru očekuje meč sa Nikolom Mančićem.U ostalim mečevima snage će u srednjoj kategoriji odmeriti Tajdžan Jildirim iz Nemačke i Sladjan Dragišić, odnosno Portugalac Sidni Rosa i Madjar Valentin Bokroš, te Nina Pavlović i Kristina Švarc (superpero), kao i Luka Šumarac i Mladen Jovanović (supersrednja).

Beta