NOVI PAZAR – Početak školske godine kasniće dve nastavne nedelje zbog izvođenja završnih radova na potpunoj rekonstrukciji Gimnazije. Učenici, ali i nastavno osoblje će kada se projekat završi dobiti mnogo bolje uslove za izvođenje nastave.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji novopazarske Gimnazije još uvek su u toku i odvijaju se planiranom dinamikom. Početak škoslke godine će zbog izvođenja završnih radova kasniti de nedelje, ali će učenike dočekati mnogo bolji uslovi za izvođenje nastave što će umnogome olakšati rad kako učenicima, tako i nastavnom kadru.

Projekat potpune rekonstrukcije Gimnazije obuhvatio je zamenu električnih, grejnih I vodovodnih instalacija, zamenu fasade,stolarije, rekonstrukciju mokrih čvorova, ali i mnoge druge radove.

Ovom objektu još lepši izgled daće i postavljanje novog ulaza.

Kada počne nova školska godina, gimnazijalci će ući u nove učionice koje će biti opremljene najsavremenijom opremom.
Glavni inicijator projekta rekonstrukcije škole je Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Projekat je vredan oko sedamdeset miliona dinara. “Gimnazija je zaslužila da dobije novo ruho jer je izrodila mnogo dece koja su postizala najbolje rezultate na svim takmičenjima kako u zemlji tako i van skoro iz svih predmeta i oblasti”, dodao je direktor Gimnazije Nermin Dražanin.


rtvnp.rs