BEOGRAD – Protest “1 od 5 miliona” održan je večeras u Beogradu, a tema ovonedeljnog protesta bila je navodna kontrola medija u Srbiji i zloupotreba medijskog prostora tokom izbornih kampanja.

Učesnicima protesta obratio se direktor Biro za društvena istraživanja (Birodi) Zoran Gavrilović.

Ovo je vreme u kojem neki odlaze, dok se neki bore da ostanu ovde, a neki pokušavaju da naprave državu iz koje se beži, rekao je Gavrilović, koji je naveo da na osnovu brojnih istraživanja oni vide ko odlazi, ko ostaje i ko za koga glasa.

On je rekao da je bio meta napada na društvenim mrezama zbog istraživanja Birodija.

“Govorili su neistinu da je Birodi u svom izveštaju naveo da su ljudi koji glasaju za SNS krezubi, jadni i bedni. Nećemo politiku koja deli Srbiju na dva dela”, rekao je Gavrilović.

Gavrilović je zatražio i da REM objavi sve podatke od javnog značaja i postavi ih na sajt i naveo da je pre dve godine tražio od REM-a njihove podatke i dobio odgovor da su ti podaci u vlasništvu privatne firme.

Demonstranti su se potom uputili u protestnu šetnju ka Trgu Republike gde se obratio predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać, koji je poručio vlastima da je uprkos tome što su zbog radova zatvorili bivši prostor okupljanja neće uspeti da ugase proteste.

Uoči početka protesta, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović zalepio je nalepnicu na kamion “1 od 5 miliona” na kojoj je pisalo “bojkot” (izbora).

Protestna šetnja nastavila se do zgrade Radio televizije Srbije, a protest je završen ispred zgrade Predsedništva Srbije koju su učesnici protesta gađati toalet papirima.

Zgradi Predsedništva ponovo su kao i prošle subote čuvale pripadnice Kobre, međutim, učesnici protesta nisu prilazili ulazu.

Tanjug

Prethodni tekstFK Novi Pazar pobedom zauzeo drugo mesto na tabeli
Sledeći tekstNa granici Preševo-Tabanovci kilometarska kolona vozila