NOVI PAZAR – U Sportsko – sajamskoj ustanovi “Pendik” počeo je tradicionalni Letnji vašar. Već prvog dana vašar je okupio na hiljade kupaca i preko stotinu dvadeset izlagača.

Ova velika i tradicionalna trgovačka manifestacija prostire se na preko 1.500 metara kvadratnih. Prodavci nude raznovrsnu robu u samoj hali, ali i ispred nje gdje su takođe postavljeni štandovi.

Organizatori manifestaciju realizuju bez finansijskog interesa sa ciljem da zadovoljni budu i kupci i trgovci, al i da sam Grad povrati epitet trgovačkog centra u zemlji.

Za razliku od prethodnih godina za ovaj vikend najavljen je organizovan dolazak kupaca autobusima iz gradova Srbije, rekao je u izjavi za Radio televiziju Novi Pazar direktor Sportsko – sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić.

Vašar, idealna prilika za građane i ljude iz inostranstva da kupe sve što im je potrebno s obzirom da će robu široke potrošnje ponuditi kako domaći tako i izlagači iz gradova u Srbiji , a cijene su u pojedinim slučajevima i do 70 % snižene.

Radno vrijeme Letnjeg vašara je od 10 od 22 sata, a trajaće do 27. avgusta.