BEOGRAD – Početak zvaničnih pregovora države i sindikata o povećanju minimalne cene rada zakazan je za 15. avgust, rečeno je danas Tanjugu u Savezu samostalnih sindikata Srbije (S S S S).

Ministar finansija Siniša Mali sastaće se sutra u Palati Srbija sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Ðorđevićem uoči zvaničnog početka pregovora sa sindikatima, a tema sastanka biće minimalna cena rada, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Sindikalni bojkot rada Socijalno-ekonomskog saveta Srbije zbog situacije u Republičkom geodetskom zavodu neće uticati na učešće predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije u pregovorima o minimalnoj ceni rada, rečeno je u S S S S. 

Trenutna minimalna zarada u Srbiji iznosi oko 27.000 dinara i u ovoj godini bi trebalo da bude povećana na 29.000 dinara, a kako je nedavno izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trudiće se da se u razgovorima sa poslodavcima obezbedi da niko u našoj zemlji ne prima manju platu od 30.000 dinara.

Tanjug