NOVI SAD – Pokrajinska vlada izdvojila je više od 90 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju Klinike za kardiologiju, a radovi bi trebalo da budu završeni do proleća iduće godine, saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.Kako se navodi, to je prvi put posle 63 godine od kada je sagradjena zgrada Institita za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, da se radi na rekonstrukciji i adaptaciji Klinike za kardiologiju.

“Ovo je prva sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za kardiologiju. Od 2016. godine do danas Pokrajinska vlada izdvojila je za rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje ove klinike ukupno 450 miliona dinara”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Dodao je da su pripremljene i druge investicije na tom institutu i naveo da se radi paralelno na više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine.

“Do prve polovine oktobra biće gotova Klinika za infektivne bolesti, a završili smo i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju Poliklinike. Gotovo da ne postoji klinika ili bolnica u Vojvodini u kojima se ne izvode radovi ili se ne vrše pripreme za odgovarajuće radove. Mi smo od samog formiranja Pokrajinske vlade doneli odluku da nam je prioritet revitalizacija zdravstvenog sistema da bi zdravstveni uslovi bili primereni 21. veku“, rekao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da se kroz ulaganja Institut za kardiologiju vraća na mapu vodećih zdravstvenih ustanova u okruženju.

“Na proleće ćemo imati reprezentativan objekat sa najsavremenijom medicinskom opremom za rešavanje najkomplikovanijih medicinskih procedura”, kazao je direktor Instituta za kardiologiju Aleksandar Redžek.

Beta