BEOGRAD – Porodica Stanike Gligorijević koja je pre osam meseci stradala na naplatnoj rampi Doljevac, zatražili su da se hitno objavi snimak nesreće i konačno utvrdi da li je funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić vozio auto koji je usmrtio Staniku.Oni su se obratili javnosti na poziv Pokreta slobodnih gradjana čija je poverenica za Zaječar Selena Ristić Vitomirović rekla je da je ta stranka pružila porodici pravnu pomoć, a da niko iz države ovih osam meseci nije pitao Gligorijeviće da li im je nešto potrebno.

Sestra pokojne Stanike, Mirjana Akleksić koja je u istom udesu teško povredjena, rekla je da joj država nije pomogla u lečenju, da je sa teškim povredama zbrinuta u Nišu, dok je povredjeni funkcioner Zoran Babić hitno prebačen na VMA.

“Gospodin Aleksandar Vučić je kada je poginuo Šaban Šaulić obezbedio sahranu, prevoz i išao da poseti porodicu, a kad je bio u Knjaževcu nije mu palo na pamet da pogleda šta rade ova deca” , rekla je Aleksićeva uz napomenu da Stanikina porodica teško živi od poljoprivrede.

Ona je pitala da li je u ovoj zemlji dozvoljeno da funkcioneri vlasti ubijaju seljake bez kazne i ponovila zahtev da se hitno objave snimci jer porodica sumnja u zvaničnu verziju.

Njen suprug Srdjan Aleksić opisao je šta se dešavalo tog dana kada je svoju suprugu i njenu sestru Staniku vozio ka Vladičinom Hanu.

On je ispričao da im se na naplatnoj rampi auto približavao neverovatnom brzinom, da nisu mogli nigde da se sklone i da njemu kao vozaču nije bilo logično da je čovek, koji se posle nesreće tu šetao bez ikakvih povreda, bio vozač.

Sudski postupak, kako je rečeno, tapka u mestu jer se čekaju snimci od Puteva Srbije koji nikako da stignu.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i Stanikini sinovi koji su potvrdili da teško žive i da im apsolutno niko iz grada ili države nije ponudio pomoć.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here