BEOGRAD – Na danas otvorenom za pešake i saobraćaj Trgu republike došlo je do incidenta kada su predsednik opštine Stari grad i odbornik NS Nikola Jovanović presreli i verbalno napali predstavnike gradske uprave prilikom promotivne vožnje “Vrabac servisa”, koji je takođe danas počeo sa radom.

Bastać i njegove pristalice su se najpre okupili na Trgu republike, na najavljenu “poslednju blokadu” Trga, gde su upalili baklje, žviždali i skandirali, a nakon toga se uputili za kolonom vozila “Vrabac servisa”, u trenutku kada je prolazio Čika Ljubinom ulicom i verbalno se sukobili sa funkcionerima SNS.

Mladenovic: Blokadama i lomljenjem neće zaustaviti razvoj BG

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović osudio je danas incident na Trgu republike koji su izazvail presednik opštine Stari Grad Marko Bastać i njegove pristalice, rekavši da oni na taj način ne mogu da zaustave razvoj Beograda.

“Počeo je sa radom ‘Vrabac servis’, ali je utisak pokvaren neverovatnom blokadom ljudi koji za sebe misle da su Beograđani. Tako se Beograđani ne ponašaju”, rekao je Mladenović.

Joksimović: Pitao sam Bastaća dokle će da maltretira građane

Predsednik Opštine Stari Grad Marko Bastać sa svojim pristalicama danas je na novo-otvorenom Trgu Republike fizički napao odbornika SNS Nemanju Joksimovića, jer ga je on upitao dokle će više da maltretira gradane.

Joksimović je rekao da je Marka Bastaća pitao dokle će da maltretira građane, a da je “onda on poludeo, poceo da mu se unosi u lice, gura glavom, vuče i da su ga opkolili njegovi huligani”.

Tanjug