NOVI PAZAR – Svedoci smo raznih dešavanja u gradu koji uzrokuju i plasiranje različitih mišljenja medija i građana, a najčešće se odnose na odnos policijskih i drugih službenika republičkih institucija prema građanima Novog Pazara.

Konkretan primer je slučaj Edite Radetinac od 31.07.2019 godine, koji je uznemirio novopazarsku i širu javnost.

Tim povodom Predsednica Skupštine grada Novog Pazara, uputila je dopis Predsjedniku Saveta za bezbednost i tražila hitno sazivanje sednice ovog važnog skupštinskog radnog tela čiji je zadatak praćenje opšteg stanja u oblasti bezbednosti građana Novog Pazara i njihove imovine, kao i svih koji posećuju Novi Pazar, predlaganje mera za poboljšanje zaštite i bezbednosti i sistemsko rešavanje pitanja vezanih za bezbednost.

Od Savjeta za bezbednost traženo je da se aktuelna tema detaljno razmotri i Skupštini grada predlože konkretni zaključci po ovim pitanjima.

Takođe, predsednica Skupštine grada Novog Pazara uputila je i dopis načelniku Policijske uprave u Novom Pazaru u kome je tražila odgovore na pitanja koja bi dovela do rasvetljivanja konkretnog slučaja, ali i na podizanju nivoa bezbednosti građana Novog Pazara.

Postavljena pitanja su: ko su policijski službenici koji su učestvovali u aktu nasilja prema Editi Radetinac i njenoj maloljetnoj deci, njihovo radno mesto, zvanje ili funkcija koju obavljaju, kao i kakve su mere preduzete u Policijskoj upravi u cilju rešavanja ovog slučaja.