BIHAĆ – Sarajevska kompanija “Robot”, vlasnik objekata nekadašnje fabrike “Bira”, u kojoj se sada nalazi prihvatni centar za migrante, oglasila je prodaju nekretnina te fabrike u Bihaću.

S obzirom na to da objekti “Bire” sada predstavljaju privremeni dom za oko 1.500 migranata, postavlja se pitanje šta će biti s njima ako se pojave kupci za ponuđene nekretnine, pišu banjalučke Nezavisne.

Iz kompanije “Robot” potvrdili su da su ti objekti na prodaju i da nije isključena mogućnost da migranti ostanu bez smeštaja.

Ovo nije prvi oglas za prodaju “Bire”, nekadašnje fabrike rashladnih uređaja, ali ranije nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prodaju “Bire” već duže vreme osporava cazinski privrednik Amir Murić, koji je radnim mašinama tokom proteklih meseci u nekoliko navrata blokirao glavni ulaz u krug fabrike.

On se na to odlučio zbog nemogućnosti naplate dugovanja za demontažu mašina u objektu “Bire” u Bihaću.

Zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rešenje Opštinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama “Bire” do iznosa od 475.000 konvertibilnih maraka (237.500 evra).