BUDVA – Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije SBPOKK su sinoć prilikom kontrole i pretresa otvorenog improvizovanog šanka ugostiteljskog objekta “Korkovado” u Starom gradu u Budvi pronašli dva pištolja. Sumnja se da je pronađeno oružje trebalo da se iskoristi u izvršenju najtežih krivičnih dela.

Prema saznanjima CdM-a za sada su saslušani samo vlasnik i menadžer lokala, ali policija ima određena saznanja o mogućim izvršiocima ovog krivičnog djela.

“Naime, sluzbenici SBPOKK -a su operativnim radom i preduzimanjem niza mera i radnji, ciljano kontrolisali otvoreni improvizovani šank ugostiteljskog objekta “Korkovado” koji se nalazi ispod zidina Starog grada u Budvi, gde je u tom trenutku bio veliki broj turista”, naveli su u Upravi policije.

Prilikom kontrole šanka pronađena su dva pištolja sakrivena u najlonske kese i zamotane u krpe. Pronađen je pištolj marke Bereta, kal 7,65 mm, uklonjenog serijskog broja, sa šest metaka u okviru, kao i revolver marke Magnum 357, takođe skinutog serijskog broja, sa u čijem burencetu je bilo šest metaka.

O pronalasku ovih pištolja upoznat i osnovni državni tužilac, koji je naložio dalju istragu. Pronađeni pištolji poslati u Forenzički centar radi daljeg veštačenja.

Iz policije naglašavaju da preduzimaju sve mere i radnje, kako bi se građani Crne Gore kao i turisti osećali bezbedno.


indeksonline.rs/cdm.me