BEOGRAD – Predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG) Petar Miletić i Natan Albahari rekli su Tanjugu posle sastanka sa bivšim poslanicima EP Eduardom Kukanom i Klutom Flekenštajnom u sedištu delegacije EU, da je Brisel upoznat sa njihovim predlogom da se EU uključi u razgovore između vlasti i opozicije, ali da danas nije bilo takvih konkretnih zaključaka.

Miletić je kazao da su imali konstruktivan razgovor sa Kukanom i Flekenštajnom, kao i sa delegacijom EU u Beogradu o izbornim uslovima i izborima koji će se održati na proleće 2020.godine.

On je rekao da na sastanku nije bilo posebnih zaključaka i da u ovom trenutku ne mogu da kažu da li će se ponovo sastati.

Miletić je kazao da nisu razgovarali o bojkotu izbora, niti su stekli utisak da neko na njih vrši pritisak da donese bilo kakvu odluku o tome.

“Nismo o tome razgovarali, niti ćemo donositi odluku na osnovu toga ko je za bojkot. Mi ćemo napraviti široke konsultacije unutar našeg pokreta i samostalno doneti odluku”, rekao je Miletić.

Albahari je kazao da su oni danas ponovili stavove PSG koje je predsednik Sergej Trifunović izneo u pismu Dejvidu Mekalsiteru o posredovanju EU u razgovorima između vlasti i opozicije.

“Sastanak je korak u dobrom smeru da se to možda i desi. Milsim da je prerano da se donose neke odluke o tome. Za sada se još uvek istražuje teren”, rekao je Albahari.

Tanjug