KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić razgovarao je danas sa predstavnicima JP “Železnice Srbije” o mogućnosti poboljšanja železničkog saobraćaja u tom delu zemlje, odnosno uvodjenja novog termina polaska voza od Kosovske Mitrovice do Kraljeva.

Na sastanku je zaključeno da bi uvodjenje novih polazaka mnogo olakšalo kretanje ljudi, ali i snabdevanje životnim namirnicama.

To bi, kako su rekli, pomoglo i sve većem broju studenata koji iz centralne Srbije dolaze da studiraju na Kosovo i Meothiju.

“Razmatrali smo mogućnost uvodjenja još jedne linije koja bi saobraćala na relaciji severna Kosovska Mitrovica – Kraljevo, a polazak bi bio u 7.00 sati ujutru. Time bi se unapredio položaj gradjana Mitrovice kada je u pitanju prevoz i ostvarila bolja komunikacija sa centralnom Srbijom”, rekao je Spirić.

Železnička stanica u severnom delu Kosovske Mitrovice otvorena je krajem 2013. godine na peronu Remontnog zavoda odakle je i krenuo prvi voz koji je sada saobraća dva puta dnevno do Kraljeva.

Beta