SJENICA – “Sandžačka demokratska partija zahteva hitan sastanak koalicije povodom incidenta u opštini Sjenica u kojem je brutalno napadnut i pretučen načelnik opštinske uprave Eldin Mešić.

Od predsjednika opštine Sjenica očekujemo odgovor kako je moguće da Amel Papić koji je javni pravobranilac uz pomoć svoga oca i brata napadne Mešića.

Ono što najviše zabrinjava je činjenica da je otac Amela Papića upošljen u opštini Sjenica kao zaštitnik građana, a njegov brat je član obezbeđenja. Dakle trojica ljudi koji su zaduženi za pravnu zaštitu i bezbednost su dali sebi za pravo da se fizički obračunavaju sa ljudima upošljenim u opštini Sjenica. Da apsurd bude veći, povod za incident je bila kritika na rad službe javnog pravobranioca.

Sandžačka demokratska partija je otvorena za dijalog i saradnju, ali nećemo pristati da naše ljude napadaju sitni činovnici koji su od svojih funkcija napravili porodično nasledstvo. Na sastanku koalicije ćemo zahtevati da se sakcionišu učesnici u ovom incidentu”, kaže se u saopštenju.