NOVI PAZAR – Saradnja humanitarne organizacije “Crveni polumesec” iz Turske i Grada Novog Pazara traje već nekoliko godina i ona je uspešno nastavljena. Predstavnici organizacije i ove godine su obezbedili kurbansko meso koje je podeljeno u nekoliko novopazarskih institucija.

Njih su ugostili gradonačelnik Nihad Biševac i član kabineta gradonačelnika Ismet Plojović. Za uspešnu saradnju i uvek srdačnu dobrodošlicu u Novi Pazar, iz Crvenog polumeseca uručili su skroman poklon gradonačelniku koji im je takođe uzvratio. Obe strane zadovoljne su uspešnom saradnjom i u razgovoru je rečeno da će se ona zasigurno nastaviti i ubuduće.

Nakon prijema gostiju, usledila je podela kurbanskog mesa u Gerontološkom centru, Specijalnoj bolnici “Novopazarska banja” i Crvenom krstu. I ove godine, organizaciju podele sproveo je član kabineta gradonačelnika Ismet Plojović.

“I ove godine naši prijatelji iz Crvenog polumeseca iz Turske obezbedili su dovoljan broj kurbana za podelu našim sugrađanima koji su slabijeg materijalnog stanja i onima kojima je to potrebno i mi smo, Grad Novi Pazar kao domaćin, zahvalni njima na tome”, kazao je član kabineta gradonačelnika Ismet Plojović.

“Donacije građana Turske koje su stigle u Crveni polumesec ove godine, opredeljene su upravo za gradove Sandžaka gde je centar za sprovođenje kompletne organizacije podele kurbanskog mesa Novi Pazar gde su nekada živeli naši dedovi, naši preci i nama je drago zbog toga”, kazao je Sdk Doan, šef službe Bešiktaš Crvenog polumeseca. On je rekao da mu je drago što su ove godine kurbani podeljeni starima iz Gerontološkog centra kao i štićenicima Specijalne bolnice “Novopazarska banja” i korisnicima Crvenog krasta. On je naglasio da je cilj ove akcije da kurbani stignu do onih kojima je to najpotrebnije. Zahvalio je gradonačelniku Nihatu Biševcu na datoj bezuslovnoj podršci da se ovaj zadatak ispuni i odradi kako treba.

“Hvala turskoj humanitarnoj organizaciji “Crveni polumesec” što su i ove godine donirali kurbansko meso novopazarskim institucijama i građanima slabijeg materijalnog stanja a posebnu zahvalnost izražavam članovima organizacije koji su na ovaj blagdan došli u Novi Pazar a nisu ga proveli sa svojim porodicama”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On im je zahvalio na svim dosadašnjim donacijama I raznim akcijama kroz koje su pomagali Novom Pazaru i svim građanima.

Kurbansko meso danas će biti podeljeno u Sjenici i Tutinu.

x