MAJAMI – Čovek koji je priznao da je ubio šestoro muškaraca u osmomesečnom pohodu na starije gej muškarce 1994. godine pogubljen je noćas u američkoj državi Floridi.

Pedesetsedmogodišnji Geri Rej Bouls, nazvan ubica sa autoputa Interstejt 95, autoputa na istoku SAD duž koga je ostavljao tela svojih žrtava, proglašen je mrtvim u 4.58 po centralnoevropskom vremenu, a za pogubljenje je upotrebljena smrtonosna injekcija.

U poslednjoj pisanoj izjavi on se izvinio za bol i patnje koje je izazvao.

Uhapšen je 1994. u Džeksonvilu, na severoistoku Floride za ubistvo Voltera Džamela Hintona. On je zatim priznao da je ubio još pet muškaraca u više američkih država ali je osudjen na smrt samo za svoje šesto ubistvo, ubistvo Hintona.

Bouls je imao komplikovano detinjstvo. Otac mu je umro pre njegovog rodjenja a zlostavljali su ga u detinjstvu dva partnera njegove majke. Počeo je sa drogom i alkoholom sa 11 godina, a skoro je ubio jednog od svojih očuha sa 13 godina kada ga je kamenom udario u glavu, prema navodima lokalnih mediji.

On je ubijao starije gej muškarce koje je zatim pljačkao.

Vrhovni sud države Floride odbacio je brojne zahteve za odlaganje njegovog pogubljenja.

Na Floridi osudjenici na smrt mogu da biraju da li će pogubljenje biti izvršeno električnom stolicom ili smrtonosnom injekcijom.

Geri Rej Bouls je 13. pritvorenik koji je pogubljen od početka godine u SAD, a treći ove nedelje.

Beta-AFP