SJENICA – U Sjenici su danas otvorene 46. Sandžačke igre. Predsednik opštine Sjenica , Hazbo Mujović istakao je za Rtv Novi Pazar da Sjenica želi da svake godine bude domaćin niza značajnih manifestacija.

„Sjenica je multietnički grad , a ovo je događaj koji neguje multietničku toleranciju i suživot. Gde su sportisti tu je mir, harmonija i prijateljstvo. Sandžačke igre znače potpunu afirmaciju vrednosti Sjenice“, kazao je Mujović.

On je naglasio da su Sandžačke igre u prethodnom periodu bile motor razvoja sportova u ovom regionu.

„Kada su se aktivno održavale svake godine imali smo značajne uspehe sjeničkih odbojkaša i atletičara. Jedan od njih je i Asmir Kolašinac“, objasnio je Mujović.

Sjenica se i infratsrukturno spremila da bude domaćin Sandžačkih igara. Ona ima otvorena borilišta,sportsku halu, stadion…

Predsednik Organizacionog odbora Sandžačkih igara Mirsad Hodžić kazao je da je još nekih popravki bilo uoči samih igara, ali Sjenica ima razvijenu ovu vrstu infrastrukture još od 2003. godine kada su tamo održane obnovljene Sandžačke igre. Hodžić takođe smatra održavanje ovih igara veoma značajnim.

„Biti domaćin 46. Sandžačkih igara znači puno za Sjenicu. Biće podstrek za mlade da se bave sportom“, ocenio je Hodžić.

U naredna četiri dana u Sjenici će se takmičiti sportisti u jedanaest sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.


rtvnp.rs