SJENICA – Na Pešteru ubijen Asmir Metović, a ranjen njegov brat Elmir

U VATRENOM obračunu kod sela Gornja Vapa na Pešteru u opštini Sjenica, u sobotu oko 14 časova ubijen je Asmir Metović (29) iz Sjenice, dok je njegov brat Almir Metović (27) teško ranjen i trenutno je u kragujevačkom kliničkom centru, gde se lakari bore za njegov život. U braću Metoviće iz vatrenog oružja, najverovatnije pištolja, pucao je njihov poznanik i poslovni saradnik Denis P. (27), iz Sjenice, koji je u bekstvu.

Do obračuna je došlo na seoskom putu koji od magistralnog puta Novi Pazar – Sjenica vodi ka Gornjoj Vapi. Ubica Denis P. kolima je došao u ovo selo, najverovatnije da poseti braću Metović, od kojih je potraživao manju sumu novca. Sreo ih je u blizini njihove kuće, izašao iz kola i odmah su počele rasprava i svađa. U jednom trenutku Denis P. je potegao vatreno oružje i u obojicu Metovića ispalio po nekoliko metaka.

Niko u Sjenici još tačno ne zna zašto je došlo do svađe, potezanja oružja i gubitka jednog mladog života. Prema nezvaničnim informacijama, ubica Denis P. držao je stovariše u Sjenici, u kome su braća Metović nabavljala građevinski materijal za kuću koju su gradili u Gornjoj Vapi. Spor je nastao oko manje sume novca koju je Denis P. potraživao od braće Metović, a oni su tvrdili da su mu taj dug za građevinski materijal uredno izmirili..

POROZNA GRANICA

VEĆINA počinilaca teških krivičnih dela u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu pokušava da se, seoskim putevima preko planine Rogozne ili preko nepristupačnih delova Peštera, domogne Kosova i Crne Gore, a potom i Bosne. Mnogi u tome i uspevaju. Jedan Tutinac, koji je u Novom Pazaru ubio dve osobe, preko Kosova, Albanije i Italije stigao je u Nemačku gde je počinio još tri ubistva. Trenutno je tamo na doživotnoj robiji.


novosti.rs