Naslovna HRONIKA Uhapšen muškarac zbog napada na ekipu Hitne pomoći u Kragujevcu

Uhapšen muškarac zbog napada na ekipu Hitne pomoći u Kragujevcu

KRAGUJEVAC – Policija je u Kragujevcu uhapsila F.P. (24) iz tog grada koji je metalnom šipkom polomio staklo na sanitetskom vozilu, vredjao i pretio ekipi Hitne medicinske pomoći koja je došla da bi zbrinula njegovu rodjaku, trudnicu koja je pala niz stepenice.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Kragujevac, osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, a tereti se za krivično delo nasilničko ponašanje i uništenje i oštećenje tudje stvari.

Za portal InfoKG direktorka Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Aleksandra Vasović je objasnila da je do tog dogadjaja došlo kada je ekipa izašla na teren da bi zbrinula trudnicu koja je pala niz stepenice.

“Tada je došao njen rodjak koji je iz nekog razloga imao pogrešnu ideju da je ekipa došla zbog njega i napao ih verbalno, pa pokušao da se fizički obračuna. Oni su pokušali da mu objasne da nema potrebe za takvim ponašanjem i da moraju da krenu da bi prevezli povredjenu trudnicu, ali on nije odustajao”, navela je Vasović.

Ona je kazala da je “samo pukom srećom, jer se ekipa sklonila u vozilo” izbegnuta nesreća da neko od njih dobije udarac, pa je metalna šipka polomila staklo, a ne povredila nekog od njih.

Vasović je ocenila da je osumnjičeni imao nameru da povredi ekipu Hitne pomoći.

Beta

Exit mobile version