BEOGRAD – Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da se oseća neverovatno zbog prve pol pozicije u karijeri, koju je osvojio uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Madjarske.

Verstapen je prvi put u karijeri, a posle sedam pobeda u 93 trke, osvojio pol poziciju i u nedelju će na Hungaroringu krenuti sa prve pozicije.

“Ovo je neverovatno. Samo ovo je nedostajalo, znaš da će uvek biti teško u kvalifikacijama, ali uspeli smo”, rekao je Verstapen, preneli su britanski mediji.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa sa 0,018 sekundi zaostatka, a treći je bio njegov timski kolega, vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton.

“Bolid je ‘leteo’ i bilo je neverovatno”, dodao je Verstapen.

To je četvrta pol pozicija za Red Bul otkako je ekipa pre šest godina poslednji put osvojila titulu, a prva za snabdevača motorima Hondu posle više od decenije.

“Srećan sam zbog prve pol pozicije, ali i zbog ekipe, koliko brzo smo preokrenuli stvari od početka godine, kada smo bili u zaostatku. A sada smo ovde”, naveo je Verstapen.

Hamilton je u trećem delu kvalifikacija napravio grešku, izgubio je nekoliko desetinki i nije uspeo to da nadoknadi.

On je čestitao Verstapenu.

“Neverovatan je osećaj kada osvojiš svoju prvu pol poziciju i srećan sam zbog njega. Od početka smo se pomalo mučili, ali i dalje smo tu, uvek sam spreman na borbu”, rekao je Hamilton, koji ima 87 pol pozicija.

Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa 41 bodom više od Botasa i 63 boda više od Verstapena.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Madjarske vozi se u nedelju od 15.10.

Beta