BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bio iznenađen histericnom kampanjom povodom pojavljivaja “tenka” ispred Marakane, isticući da je gotovo sve što je o tome objavljeno čista laž.

“Kažu, skupile se ubice da slave Vukovar. Tenk kome je cev zalivena, nema motor, nema bilo kakve veze sa Vukovarom, ni sa Hrvatskom, ili bilo kojim delom Srpske Krajine, ili bilo čime… Mogu da razumem da se to radi u delu hrvatske javnosti, ali u Srbiji – to ne mogu”, rekao je Vučić.

On je rekao i da bi više voleo da je simbol Zvezde nesto drugo, li da o tome odlucuju navijci i oni su izabrali tenk.

Vučić je naveo primere i drugih evropskih klubova, kao sto je CSKA koji ima tenk ispred stadiona, ili nemački klub Borusija Dortmund koji takođe ima tenk kao simbol, koji jos podseća na prošla vremena.

Vučić je istakao i da oklopno vozilo koje se vozi po gradu, a o kojem se takođe pisalo svašta, je samo nadograđeni kamion Tam od iverice, i pokazao njegovu sliku.

“To je to veliko oklopno vozilo koje je narusilo mir u nasoj zemlji”, rekao je ironicno Vučić i pokazao fotografiju vozila.

On je Partizanu poželeo sreću večeras, kako bi Beograd bio jedan od gradova koji ima dva predstavnika u Ligi Evrope, jer je to važno za Srbiju.

Tanjug