Zuković: Bibić, Simović i Kolašinac odlični u Skoplju, reprezentacija oštećena

NOVI PAZAR – Novopazarski atletičari Elzan Bibić i Teodora Simović doneli su reprezentaciji Srbije maksimalan broj bodova na dvodnevnom Evropskom ekipnom prvenstvu treće lige u Skoplju, pobedivši u trkama na 1.500 i 3.000 metara, dok je trijumf u bacanju kugle ostvario Sjeničanin Asmir Kolašinac.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se tim koji predvodi selektor Edin Zuković plasira u drugu evropsku ligu jer je u konačnom zbiru, posle diskvalifikacije muške štafete Srbije u disciplini 4×400 metara, reprezentacija Islanda bila bolja za samo tri boda.

“Elzan, Teodora i Asmir su bili na vrhunskom nivou, s tim što je Kolašinac ‘pokrio’ i bacanje diska jer nas je atletičar Crvene zvezde (Marko Perić) izdao i nije putovao u Skoplje. Protiv njega i njegovog trenera biće pokrenuti disciplinski postupci. Ostali naši reprezentativci bili su vrlo dobri”, ocenio je selektor Srbije Edin Zuković.

“Imali smo peh na 400 metara s preponama u ženskoj konkurenciji, gde je Katarina Ilić nagazila liniju i prešla u drugu stazu. Sudija iz Finske jedva je dočekao da pomogne komšijama sa Islanda”, dodao je on.

Srbija je uoči poslednje discipline u Skoplju, muške štafete 4×400 metara, bila na vodećoj poziciji i nadomak drugoligaške promocije, što se nije dogodilo zbog navodne greške Boška Kijanovića u poslednjoj izmeni.

“Prvi put smo imali ovaj format takmičenja, gde samo najbolji tim ulazi u viši rang. Grubom sudijskom greškom ostali smo bez prvog mesta, ali imamo materijalne dokaze da je naša muška štafeta bila najbolja i da je nezasluženo diskvalifikovana. Žalili smo se Evropskoj i Svetskoj atletici, želimo da sa nepravda ispravi”, rekao je Zuković.


rtvnp.rs