SKOPLJE – Zdravstveno stanje prvoosumnjičeneg u aferi “Reket” Bojana Jovanovskog, po rečima njegovog advokata Saška Dukoskog, veoma je loše.

On je Televiziji Telma rekao da njegov klijient Bojan Jovanovski, poznat pod imenom Boki 13, ima jake bolove od prethhodne dve neuspešne operacije i da od kako je u pritvoru povraća skoro svaki dan.Dukovski je dodao da je uprava istražnog zatvora “Skoplje” korektna i da je Bokiju 13 uvek bila obezbedjena zdravstena zaštita.

Bojan Jovanovski, koji se od 15. jula nalazi u pritvoru u skopskom istražnom zatoru, nekoliko puta je vodjen na Kliniku za torakalnu hrurgiju u Skoplju, a, prema ranije objavljenim informacijama, nedavno se podvrgao operaciji podvezivanja želudca radi smanjenja težine.

Krivični sud u Skoplju je Jovanovskom u petak 13. septembra drugi put za 30 dana produžio pritivor u kojem se nalazi sa još dvoje sumnjičenih u aferi “Reket” – ; Zoranom Milevskim – zvanim Zoki Kičevac i razrešenom specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal njih troje sumnjiči za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi u krivičnom slučaju “Imperija” u kojoj je prvoosumnjičen.

Predistražni postupak u slučaju “Reket” vodi se od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski.

Beta