BEOGRAD – Advokat fondacije “Podrži život” Goran Draganić saopštio je danas da ga je Više javno tužilaštvo u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, zvanično obavestilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica iz fondacije na čijem je čelu Sergej Trifunović.”Navedeno zvanično obaveštenje Višeg javnog tužilaštva je usledilo nakon što su u višemesečnom postupku nadležni državni organi detaljno proverili rad fondacije i sve navode krivične prijave koja je bila podneta protiv odgovornih lica fondacije i na osnovu provere zaključili da ne postoji osnov za utvrdjivanje krivične odgovornosti”, naveo je Draganić u pisanoj izjavi.

Predsednik Upravnog odbora fondacije “Podrži život” Sergej Trifunović izjavio je prošlog oktobra da je u fondaciju došla kriminalistička policija, odsek za organizovani kriminal, iako su, kako je naveo, očekivali finansijsku.

“Došla nam je kriminalistička policija, odsek za organizovani kriminal! Fini ljudi, šta će, rade svoj posao”, napisao je tada Trifunović na svom Tviter nalogu.

Pojedini mediji pisali su ranije da ta fondacija uplaćuje novac u investicioni fond i to predstavljali kao nelegalnu aktivnost, dok je Trifunović rekao da je stvar legalna i da su novac u investicioni fond uplaćivali po Zakonu o fondacijama.

On je tada dodao i da je finansijska inspekcija ispitivala investicioni fond u koji je fondacija “Podrži život” ulagala novac.

Beta