NOVI PAZAR – Ambasador Republike Turske u Beogradu Nj.E. Tanju Bilgić sa saradnicima posetio je danas Bošnjačko nacionalno veće i tom prilikom se sastao sa rukovodstvom Veća.

“Danas smo sa kolegama iz Bošnjačkog nacionalnog veća razgovarali o zajedničkim projektima. Informisao sam kolege o poseti predsednika Turske koja će biti 7. i 8. oktobra. Imamo blisku saradnju sa Bošnjačkim nacionalnim većem i nastavićemo takvu saradnju i u budućnosti” – rekao je ambasador Bilgić nakon sastanka.

“Današnja poseta ambasadora i predstavnika TIKA-e je nastavak naše dobre saradnje i ona je sled događaja nakon posete predsednika Erdoana Bošnjačkom nacionalnom veću i Sandžaku pre dve godine. Predsjednik Erdoan je za Bošnjake Sandžaka i BNV najznačajnija politička ličnost u svetu uopšte. Njegovo obraćanje u Bošnjačkom nacionalnom veću prilikom posete Sandžaku je ostavilo traga i dan danas se pamte poruke koje je on ovde nama uputio. Ohrabruje nas nova poseta Srbiji i smatramo da će ta poseta doprinijeti još boljim odnosima Bošnjaka Sandžaka i turskog naroda koji su bratski narodi. Danas smo izrazili želju da nastavimo sa projektima obnove kulturno-istorijskih spomenika u Novom Pazaru i Sandžaku kao i sa drugim projektima koji su od značaja za Sandžak i za razvoj Sandžaka. Kao svetli primer navodimo obnovu i restauraciju džamije Sultan Valide u Sjenici.” – rekao je potpredsednik Baćićanin.

Sastanku je prisustvovala i Čagla Gultekin Tosbat, koordinatorka agencije TIKA za Srbiju, a delegaciju ambasade Turske primili su potpredsednik Veća, dr. Fuad Baćićanin i predsednik Izvršnog odbora dr. Hasim Mekić.