NOVI PAZAR – Ambasador Republike Turske Tandžu Bilgič posjetio je danas Sandžačku demokratsku partiju. U srdačnom i prijateljskom razgovoru predstavnici SDP-a su sa svojim gostima razgovarali o pospješivanju saradnje, kao i brojnim projektima R. Turske u Sandžaku.

Predsjednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović je Ambasadoru prenio da je SDP dosljedan politici koju je trasirao Rasim Ljajić, a to je politika saradnje među Bošnjacima i stvaranju stabilnosti koja pogoduje ekonomskom razvoju. Novi Pazar se ubrzano razvija i izgrađuje, a to je, kako je rekao Hasanović, zasluga vizionarske politike gospodina Ljajića, ali i njegovog nesebičnog truda i zalaganja.

Ambasador Bilgič je sa zadovoljstvom najavio početak izgradnje saobraćajnice između Novog Pazara i Tutina, projekat čija će realizacija početi sledećeg mjeseca, kao i rekonstrukciju obdaništa u Novom Pazaru, čija će realizacija početi početkom sledeće godine. Osim toga Ambasador Bilgič je najavio i brojne manje projekte koje će finansirati R. Turska, kao i pospješivanje ekonomske saradnje između privrednika Sandžaka i R. Turske.

Nakon razgovora čelnici Sandžačke demokratske partije su sa svojim gostima obišli arheološka iskopavanja na Gradskom bedemu koji su potvrda duge istorije i povezanosti naših naroda.