BEOGRAD – Na graničnim prelazima sa Madjarskom i Hrvatskom često dolazi do formirаnjа dužih kolonа vozilа zbog čega zаdržаvаnjа mogu biti višesаtnа i dužа u odnosu nа očekivana, saopštilo je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).Putnička vozila na graničnom prelazu Horgoš sa Madjarskom na izlaz čekaju sat vremena, a na ulaz 15 minuta. Zadržavanja vozila na teretnom terminalu tog graničnog prelaza je sat vremena. Putnička vozila na graničnom prelazu Bački Vinogradi na izlazu čekaju 90 minuta, dok je na graničnom prelazu Djala zadržavanje sat vremena.

Na graničnom prelazu Horgoš 2 sa Madjarskom na izlaz se čeka dva sata, dok se na prelazu Kelebija na izlazu čeka pola sata. Teretna vozila na Kelebiji na izlaz čekaju sat vremena.

Teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom zadržavaju se sat vremena, dok je zadržavanje na graničnom prelazu Šid 90 minuta.

Putnička vozila na graničnom prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom zadržavaju se sat vremena, zadržavanje na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom je takodje sat vremena.

Na graničnom prelazu Preševo sa Severnom Makedonijom zadržavanje na ulazu je 90 minuta, a isto toliko vremena je zadržavanje na izlazu. Putnička vozila na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom na ulazu se zadražvaju 20 minuta, dok je zadržavanje na izlazu 70 minuta.

Beta