MANČESTER – Jedan australijski novinar platio je kriglu piva u jednom mancesterskom hotelu 55.000 funti (61.356 evra) – greškom devojke za barom.

Piter Lejlor, novinar jednog australijskog lista, platio je astronomsku sumu za jednu flašu dojčers IPA piva u hotelu Malmezon, nakon što je dan proveo gledajuci kriket na Old trafordu.

“Odlucio sam da popijem pivo u povratku i svratio sam jer su mi tu bili smešteni drugari”, kazao je Lejlor.

“Kad sam platio, nisam nosio svoje naocare, a bilo je nekih problema sa POS terminalom, tako da sam morao dvaput da pogledam. Imao sam neki čudan osećaj i upitao: ’Koliko sam platio to pivo?’ Devojka za barom pogledala je račun i kazala: ’O, bože!’, a onda je malo oklevala da mi ga pokaže”, ispričao je Lejlor.

On kaže kako je, nakon što je uvideo da mu je naplaćeno 55.000 funti, menadžer hotela smesta priznao grešku i obećao da hce mu pomoći da to sredi sa bankom.

Lejlor je otišao, pogrešno pretpostavivši kako banka neće proknjižiti tako veliku isplatu u svakom slučaju.

“Probudio me je telefon, zvala me je uspanicena žena koja je otkrila ogromni manjak na mom hipotekarnom računu”, kazao je Lejlor.

“Uzmu novac za sekund, ali izgleda da im treba 10 radnih dana da ga vrate”, prokomentarisao je on, prenosi “Gardijan”.

Portparol hotela kaže da trenutno sprovode istragu u vezi sa tim dogadajem i da su uspostavili kontakt s Piterom kako bi se izvinili i uverili ga da će sve biti rešeno što pre, prenosi B92.

Tanjug